2014. július 5., szombat

Jay Crownover: Rule (Marked Men I.)

Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.




Három évvel ezelőtti borzalmas tragédia miatt Rule teljesen eltávolodik a családjától. Az édesanyja őt hibáztatja ikertestvére, Remy halála miatt, és a nő mindent meg is tesz, hogy ezt minden alkalommal Rule orrára kösse. Az édesapja nemigen szól bele a felesége "lelki-terror akciójába" Rule felé, a legidősebb fiú, Rome pedig belépett a katonaságba, így természetesen nem sokat van otthon. Az Archer család teljesen szétesőben van. Ezt az egészet csak Shaw Landon igyekszik összetartani, aki már azóta szerelmes Rule-ba, miután az Archer család képletesen befogadta. De mindenki azt hiszi, hogy Remy és Shaw együtt jártak, Rule ezért soha nem néz rá úgy a lányra, sőt, mondhatjuk, hogy idegesíti is, hiszen vasárnap reggelente mindig Shaw húzza ki Rule-t az ágyból, nem törődve azzal, milyen csaj fekszik épp a fiú mellett, vagy mennyire másnapos, mindezt azért, hogy a család vasárnaponként együtt reggelizhessen. Azonban egy jól sikerült születésnapi parti és egy forró éjszaka után Rule kénytelen belátni, több van Shaw-ban, mint egy egyszerű, gazdag, elkényeztetett kis liba, de vajon képes-e két ennyire különböző ember egymásra találni?



Annak ellenére, hogy bizony találtam a könyvben hibákat, tetszett. Negatívumként annyit tudok felhozni, hogy ebben a könyvben igazából semmi olyan dolog nincsen, amit külön kitudnék emelni nektek, amitől kitűnne a társai közül. Egyszerű, néhol sablonos NA történet, (New Adult, 17-26 éves korosztály), megspékelve egy bizony elég forró romantikus szállal, és pici drámával.
Rule
Na jó, talán Rule kicsit egyedivé teszi....:-) Bevallom, nem az a lány vagyok, akiknek az agyontetovált, rossz fiús, piercinges srácok jönnek be, így hát Rule sem vett le először különösebben a lábamról. De kifejezetten érdekes volt olvasni egy tetoválóművész munkájáról, az egész tetoválás dologról, és bizony, ez is az önkifejezés egyik módja, így hát ahogy halad a történet, úgy kedveltem meg egyre jobban, és ez nagy mértékben köszönhető az igen jól megírt váltott szemszögnek is.
Abszolúte el tudtam hinni, hogy egy fiú/férfi fejében vagyok Rule részeinél, az írónő olyan jól át tudta adni egy hímnemű gondolatait. :-) Megkockáztatom, jobban szerettem Rule szemszögét, mint a főhősnőt, Shaw-ét.
Igazából a lánnyal sem volt semmi gondom, de nem különösebben nem kedveltem meg, elég közömbös karakter volt számomra, pedig alapvetően szimpatikus azon tulajdonságai miatt, mint például hogy próbálja összetartani az Archer családot, annak ellenére is szereti Rule-t, hogy a fiú igencsak hangulat ember, nehéz természetű, és a szerelme ellenére is képes kirángatni a fiút az ágyából az egy éjszakás kalandjai után.
Nagyon érdekes volt kettejük kapcsolatáról olvasni. Örültem, hogy nem kerülgetik egymást majd' négyszáz oldalon keresztül, hanem a könyv bizony kitért kettejük kapcsolatára, arra, hogy tanulnak meg bízni egymásban. Kb. Ilyennek kellett volna lennie A hibátlan játéknak is... Mindkettőjüknek megvannak a maga problémáik, gondjaik, hibáik, és ilyen szempontból nagyon is élő volt mindkét karakter, ez szintén nagyon bejött, és még a mellékszereplőket is kedveltem.
Annak is örültem, hogy a könyv, amellett hogy nagyon romantikus, és néhol bizony szinte izzanak az ember kezében a lapok, kitért olyan alapvető problémákra is, mint a családi kapcsolatok, a tragédiák kezelése vagy egy ex-barát zaklatása.
Szörnyű rádöbbenni arra, hogy léteznek olyan anyák mint Rule-é vagy akár Shaw anyja. Az én édesanyám egy jószívű, kedves, törődő teremtés, olyan, aki tudom, hogy soha nem lenne képes velem így viselkedni annyira szeret, és akkor jönnek az ilyen könyvek és bizony ráébresztik az embert, hogy ez sajnos sok helyen nem így működik...Bár a "legrosszabb anya" címet kétségtelenül Shaw édesanyjának adnám. Egyrészt mert a társadalmi helyzet sokkal fontosabb volt számára mint a saját lánya boldogsága, és ezért bizony végül Shaw fizetett. Másrészt pedig nemhogy Rule-lal, még a saját lányával is igencsak undok. Utálatos egy karakter volt az biztos. Margot-ot valamilyen szinten meg tudtam érteni, hiszen borzasztó nehéz lehet feldolgozni egy anyának a gyermeke halálát, másrészt viszont nem értettem ezt a hatalmas fokú gyűlöletet-félét, amit Rule felé mutatott, holott a fiú nem is igazán tehetett semmiről, ennek ellenére ő maga is hitte, ő a hibás, és ebből mentette ki Shaw. Tényleg kedves egy pár voltak, összeillőek, nekem bejött.
Megemlíteném még az írónő stílusát, ami elég olvasmányos, gyorsan lehet haladni a könyvvel, egy-két délutános kikapcsolódásnak egy-egy nehezebb nap után nagyon jó lehet az embernek.
Összességében tetszett a történet, kellően romantikus volt, sok-sok forró jelenettel:-), meg volt benne a kellő dráma, kedvelhető karakterek, és olvasmányos stílus. Egyszerűen csak sok hasonló regényt olvastam már, de ennek ellenére ez nem sokat von le az értékéből. Várom már Shaw legjobb barátnője, Ayden, és egy rockzenész srác, Jet történetét, aki amúgy Rule haverja. Kíváncsi leszek, tartja-e az írónő a színvonalat.

Összefoglaló értékelés:
Borító 5/4 - Nem rossz, bár ez a fiú Rule "lightosított" formája...:-)
Karakterek 5/5 - Kedvelhetőek, a fő-és mellékszereplők is egyaránt
Cselekmény 5/5 - Romantika, dráma, forró jelenetekkel megtűzdelve
Stílus 5/5 - Tetszett az írónő stílusa, és nagyon jól sikerült a váltott szemszög is
Összességében 5/5 - Hibái ellenére is tetszett, várom a következő részt!

2 megjegyzés:

  1. Ohh azért a fiúért a borítón, vettem meg a könyvet^^ Nagy lutri volt így, de végül szerencsére nem löttem mellé, mert azóta is imádom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-):-) Tulajdonképpen, ha elvonatkoztatok a könyvtől, bizony nekem is nagyon tetszik ez a borító...:D Örülök, ha te is szeretted, én már a második részt is nagyon várom. :-)

      Törlés