2016. február 6., szombat

Leiner Laura: Hullócsillag (Bexi II.)

Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.


A Hullócsillag a Bexi-sorozat második kötete, a Késtél folytatása.











Könyv adatai: 
Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 412 oldal
Eredeti cím: -
Fordította: -





Az első rész igazán elnyerte a tetszésemet, nem volt kérdéses, folytatom-e a sorozatot. Jó kis függővéggel zárult a Késtél, így örültem, hogy az első két részt együtt vettem ki a könyvtárból. Nagyon kíváncsi voltam, hogyan folytatódik tovább Rebekáék története, na és persze hogyan alakul Márk és Beki kapcsolata…:-)
A történet szerint Nagy Márk, bár nagy esélyes volt, csak a második helyezett lett a Pop/Rock sztár leszek! tehetségkutatójában. Beki pedig tehetetlenül nézi végig a srác bukását, miközben egyre távolabb kerülnek egymástól. Azonban neki is új problémákkal kell szembenéznie, amikor a saját kiadója rászabadítja az alteregóját, egy Lexi nevű lány képében, és ott van Geri is, az ex, akivel képtelen zöld ágra vergődni. Egy hirtelen jött londoni utazás lehetősége pedig csak még inkább megbolygatja a kedélyeket.
Még mindig nagyon szeretem a semmihez sem hasonlítható, „leinerlaurás” stílust. Az írónő könyvei, (mint ahogyan ez is tette) még mindig képesek úgy berántani magukba, hogy csak úgy pörögnek az oldalak a kezemben, és észre sem veszem, már nincs több lap. Kikapcsol és szórakoztat, amir
e egy-egy nehezebb nap után igazán szüksége is van az embernek. A stílushoz azt hiszem, nem is kell említenem, hogy hozzátartoznak a remek poénok, humoros jelenetek is. Ezeken mindig nagyon jót derülök, főleg, mikor egy-egy helyzetkomikummal dobja fel az írónő a fejezeteket, és már-már filmszerűen idióta némelyik szereplő, természetesen a szó legjobb értelmében.:-)
A szereplőgárda továbbra is egy remek kis csapat, akiket most rengeteg új szereplő színesít, mint például Evelin is. A Fogd Be Aszád tagjait nem igazán tudnám megkülönböztetni egymástól, nekem ők annyira egy, máshogy nem is tudnám őket elképzelni, de ez talán így van jól. Márk továbbra is szerethető, egoista és önimádó, de az írónő azért igyekszik egyre jobban mélyíteni a karakterén, több-kevesebb sikerrel. Bexi továbbra is egy szerethető főszereplő… Lehetne. Csak ne lenne már ennyire idegesítően vaksi Gerit illetően. Rebekán kívül tulajdonképpen mindenki látja, milyen is ez a srác, mégse hallgat senkire és semmire, csak megy a saját feje után, utána pedig szegénykém kikészül, ha emiatt minden rosszra fordul. Értem én, hogy kell a feszültség a könyvbe, meg valami akadály is Bexinek meg Márknak, de ez már kezdett átmenni az idegesítő kategóriába. Ennek ellenére azért tényleg egy aranyos, jószívű főhősnő, aki sajnos túlságosan naiv a körülötte lévő dolgokhoz. Talán a következő részekben már felnő hozzájuk.
A könyvnek nyilván kulcsfontosságú alkotója a zene, sok-sok remek dalt szoktam olvasás közben meghallgatni/megismerni. Nem szokásom olvasás közben zenét hallgatni, mert elvonja a figyelmemet, de itt tényleg nagyon hangulatos tudott lenni egy-egy alkalommal. Az írónő remek zenei ízléssel rendelkezik, persze ez nyilván szubjektív, de tényleg sok kedvencre találtam, mióta a Bexi sorozat a kezembe került.
Az írónő igyekszik egyfajta mélyebb tartalmat is a regénybe csempészni, ami természetesen nem baj, hiszen fontos a dolgok mögé nézni. De én mégis azon az állásponton vagyok, hogy jobb lenne, ha ez a könyv megmaradna a könnyed kategóriában, és nem próbálna túlságosan is szájbarágósan valamiféle tanulságot adni, mert inkább lesz lelombozó, mint szórakoztató.  
Mi tehát a konklúzió? Az első rész szintjét mindenképpen hozta számomra. Jót tett a regénynek az új szereplők bevonása, valamint az Angliai helyszín is. Kicsit felrázta az egész történetet. Tetszett a regény, és kíváncsian várom a következő részt.



Összefoglaló értékelés:
Borító 5/5 – Nagyon szeretem a sorozat borítóit, elképesztő stílusos!
Karakterek 5/4 –Bexi szenvedése miatt az egy pont levonás, egyébként nagyon szerethető kis szereplőgárdát hozott össze az írónő.
Cselekmény 5/5 – Az események pörögnek, végig fenntartják a figyelmet.
Stílus 5/5 –Nincs mit mondanom…leinerlaurás. :-)
Összességében 5/4 – Egyre jobban szeretem ezt a sorozatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése