2016. május 8., vasárnap

Leiner Laura: Illúzió (Bexi III.)

Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…










Könyv adatai: 
Kiadó: L&L
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 424 oldal
Eredeti cím:- 
Fordította:-



Hát akkor, elérkeztünk a harmadik részhez is. A történet szerint Rebeka úgy érzi, besokallt, túl sok dolog történt vele mostanában, ami hatással van a teljesítményére is, és nem tudja magából kihozni a maximumot. És persze ott van Nagy Márk, aki nem hajlandó szóba állni Bekivel… Ezért a lány ódzkodva bár, de úgy dönt, vidékre megy egy kis időre apjához és annak új családjához, hogy visszatalálhasson önmagára… De mi van akkor, ha már nem az a lány, aki régen volt?
Az írónő ismételten túl van egy kiadóváltáson, ezentúl az L&L Kiadó gondozásában jelennek meg a könyvek, és nagyon kíváncsi voltam, vajon a borítón kívül (ami egyébként élőben sokkal jobban néz ki, és tényleg nem üt el annyira az előző borítóktól) lesz-e még valamiféle minőségbeli változás a könyvben.
De szerencsére kellemesen csalódtam, mert semmi ilyesmi nem történt, az Illúziót pedig ugyanúgy élveztem, ahogyan a sorozat első két kötetét is.
Úgy érzem, szinte már én is részese vagyok ennek a kis társaságnak. Az írónő nagyon jól ért ahhoz, hogyan alkosson igazi, összetartó csapatot, belevonva az olvasót is. A hangulat továbbra is nagyon kellemes, és még mindig azt mondom, ezek a könyvek remek kikapcsolódást nyújtanak… de ennyi. Persze, ez nem probléma, hiszen ilyen regények is kellenek, szüksége is van néha pár óra felhőtlen szórakozásra az embernek. Most talán humor kicsit kevesebb volt a megszokottnál a könyvben, úgy látszik ezek a harmadik részek mindig ilyen „depisek”.
Zenei ízlés terén is nagyon el van találva ez a sorozat, rengeteg jó dalt szoktam benne találni, és gyakran olvasás közben hallgatom őket. Ha nem is szokásotok olvasás közben zenét hallgatni, ennél a könyvnél mindenképpen próbáljátok ki, nagyon vissza tudja adni a hangulatot.
Tetszett, hogy Bexi egy fejlődőképes karakter, Geri szempontjából mindenképp. Végre talán ő is látja azt, amit tulajdonképpen Bekin kívül mindenki lát már lassan két könyv óta… Sebaj, jobb később, mint soha. Ezen kívül pedig nagyon jól lehet vele azonosulni, hiszen híres énekesnő vagy sem, legbelül csak egy magát még kereső tinilány, vágyakkal, álmokkal, és jó nagy adag naivsággal. Sebaj Bexi, így szeretünk. Márk pedig… hát ő továbbra is Nagy Márk. ;-)                                               Márk és Bexi kapcsolatának haladását pedig egy élmény követni. A könyvnek rettentően aranyos a szerelmi szála, de őszintén szólva egy kicsivel több romantikát is el tudnék viselni, még akkor is, ha ez a könyv már sokkal inkább az én mindig romantikára szomjazó lelkemnek megfelelőbb mennyiségű cukiságfaktort adott.
Az írónő stílusáról továbbra is csak ismételni tudom magamat, még mindig nagyon szeretem, még mindig nagyon olvasmányos, még mindig nagyon mai és fiatalos, könnyed és humoros. Laura titka talán pont magában ebben könnyed stílusban rejlik.
Az írónőnek sikerült tartania a feszültséget, mindig történt valami izgalom, ami miatt lehet izgulni a szereplőkért, lehet rajtuk, vagy éppen velük nevetni. Mellesleg egyre inkább bonyolódnak a szálak, és ahelyett, hogy akár egy is megoldódni látszana, csak tovább folytatódik a bonyodalmak véget nem érő sorozata. Úgy tűnik a társaság egy új „ellenséget” talált Pí személyében, aki ugyan az előző könyvekben is okozott már kellemetlenségeket, de azt hiszem, ez még csak a kezdet volt, hogy Gerit ne is említsem. Kíváncsi vagyok, ebből a sok bonyolult és összegabalyodott szálból milyen módon gubancolódunk ki végül.
És a könyv vége…te jó ég! Nem lehetne egyszer mondjuk öt percnél tovább happy end? Elképesztő kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul a sorsa a szereplőknek, főleg egyvalakinek… Hamarosan bele is vágok a Nélküledbe.

Összefoglaló értékelés:
Borító 5/4 – Élőben sokkal jobban néz ki, nem is üt el annyira a sorozat első két részétől
Karakterek 5/5 – Nagyon szeretem őket, és Bexi is sokat fejlődött
Cselekmény 5/4 – Folyamatosan pörögnek az események, csak most sokkal kevesebb volt a vidám pillanat
Stílus 5/5 – Most írjam, hogy leinerlaurás?:-)
Összességében 5/4 – Megszerettem az a sorozatot, és nagyon várom a következő részt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése